Wat is het verschil tussen Simoniseren en Polijsten?

Wij merken dat door veel mensen gedacht wordt dat Simoniseren hetzelfde is als Polijsten of Polieren,

maar niets is minder waar … Simoniseren en Polijsten is absoluut NIET hetzelfde !

-> Simoniseren is een lichte vorm van lakcorrectie, waarbij enkel zeer lichte krasjes en ‘vegen’ worden verwijderd, vaak zijn deze producten ook voorzien van fillers, welke de defecten opvullen. Het Simoniseren zelf gebeurt meestal in 1 stap met een combinatieproduct van polish en wax. (2 producten kan ook: lichte polish en nabehandeling met wax)

-> Polijsten is een zwaardere vorm van lakcorrectie, waarbij lichte tot matige krasjes of ‘lakdefecten’ (swirls, waskrasjes,…) worden verwijderd. Polijsten kan ook toegepast worden in combinatie met ‘Wet Sanding’ of nat schuren, om diepere defecten (krassen, vogelpoep, ingebrande verontreiniging,…) te verwijderen uit de laklaag. De lak wordt bij het Polijsten opgewarmd door de wrijving die wordt veroorzaakt door de rotatiebeweging van de polijstmachine in combinatie met een polijstpad en compound, polish of Finish. Welk product en pad gebruikt moet worden is afhankelijk van de schade in de lak.(zie afbeeldingen voor de meest voorkomende lakdefecten van licht -> zwaar defect)

Het Polijsten gebeurt in verschillende stappen. (Meestal 3, maar in extreme gevallen zelfs tot 6 a 8 stappen) Hierbij maken we onderscheid uit 3 hoofdproducten:

1) Compound: Grof werk

2) Polish: Fijn werk

3) Finish: Ultra fijn werk & afwerking

swirls

Swirls

lichte kras

Lichte kras

diepe kras

Diepe kras