CONTACTEER ONS

Contacteer ons

NANO COATINGS

Een Coating: Iets voor mij ? Waarom?

Nano Coatings worden vaak geprezen als het neusje van de zalm op het gebied van bescherming. Maar het is eerder de vraag of dit is wat u zoekt of wat uw wagen echt nodig heeft.

Coatings zijn erg populair bij Leasing-voertuigen, trucks of wagens die veel kilometers afleggen. Dankzij de harde beschermlaag is het oppervlak beter resistent tegen krasjes, wat bij voertuigen die veel gebruikt worden alleen maar voordeel geeft uiteraard. Daarnaast is deze laag ook vuilafstotend en wordt wassen een stuk makkelijker dan wanneer een voertuig geen beschermlaag heeft.

Een lak-Coating heeft best wat voordelen, maar een begrip dat veelal fout gezien wordt is dat "er geen krassen komen in een Coating". Dit is wel het geval, in mindere mate dan op onbehandelde oppervlakken, maar krasvorming is zeker mogelijk na enkele jaren. Het grote nadeel aan een dergelijke Nano-Coat is dat de krasjes niet verwijderd kunnen worden, tenzij deze laag compleet verwijderd wordt en dit kan alleen door de laag compleet af te schuren, wat erg kan oplopen in kosten. Een uitgebreid Detail-Pack met jaarlijkse Wax-Behandeling en evt met tussentijdse controles is in de meeste gevallen daarom ook een prima keuze, waarmee eenzelfde resultaat bekomen kan worden.

Onze Coatings:

Al onze aangeboden Coatings zijn kwaliteitsvolle producten en worden steeds volgens de gevolgde opleidingen uitgevoerd. We werken zelf voornamelijk met 5 types coatings voor het lakwerk, de ruiten, rubbers & plastics, leder en textiel (ook om daken van cabrio’s te behandelen). 

  • Lakwerk: SiCarbon+ Ceramic Guard (Ceramic Carbon – Nano)
  • Ruiten: SiO2 (Ceramic Liquid Glass- Nano)
  • Rubbers & plastics: SiO2 (Ceramic – Nano)
  • Leder & textiel: SiO2 (Ceramic – Nano) 

Het lakwerk

SiCarbon+ Ceramic Guard: een uniek product dat beter is dan elke voorgaande coating en op basis van het SiCarbon+ molecuul. Een revolutionaire coating met een zeer goede bescherming en een sterke water- en vuilafstotende werking op de autolak, waardoor wassen zeer eenvoudig wordt. Insecten verdwijnen als sneeuw voor de zon en de lak is optimaal beschermd tegen straatvuil, zout, UV-straling, agressieve chemicaliën (ph2 tot ph13) en alles wat de autolak van buitenaf bedreigt. Daarnaast geeft Ceramic Guard een extreem hoge en zichtbaar diepere glans en kleurdiepte aan de lak. 

De doorbraak van deze coating start op moleculair niveau. Terwijl veel coatings gebruik maken van silicium oxide (SiO2), is bij Ceramic Guard het oxide (zuurstof) vervangen door carbon (koolstof). Door deze moleculaire aanpassing ontstond het SiCarbon+ molecuul met als grootste voordeel een betere laagdichtheid.

Bij SiO2 verdwijnt tijdens het proces van uitharden 30% van de laagdikte, terwijl SiCarbon+ een maximaal verlies heeft van slechts 5%. Het carbon zet zich vast tussen het silicium waardoor Ceramic Guard uiteindelijk een hogere dichtheid behoudt. Dit resulteert in een betere krasbestendigheid, flexibiliteit en permanente hechting van de nano-moleculen op de lak die alleen verwijderd kunnen worden door te polijsten. Door de jarenlang opgebouwde kennis op het gebied van bescherming, is de fabrikant erin geslaagd de nieuwste polymeer technieken toe te voegen aan de SiCarbon+ coating. Hierdoor ontstaat na applicatie een druppel contacthoek van 110° gecombineerd met een extreem glad oppervlak. 

Ceramic Guard kan enkel worden aangebracht door aangestelde specialisten – een categorie waar wij ons met veel trots mogen bijrekenen - die weten hoe ze de coating moeten aanbrengen en weten wat de lak nodig heeft alvorens de coating wordt aangebracht. Een goede voorbehandeling van de autolak is onmisbaar en heeft een grote invloed op het uiteindelijke eindresultaat. 

Ceramic Guard & Guard 4Life-Garantie

Ceramic Guard geeft een standaard garantie van 3 jaar op het behandelde lakwerk en deze is verlengbaar tot een een Ceramic Guard 4Life-garantie. Met een jaarlijks terugkerende controle- en onderhoudsbehandeling bij ons, bekomt u een continuering van de garantieperiode. De garantie schuift een jaar verder per controle- en onderhoudsbehandeling. Zo kunt u een levenslange garantie op de bescherming van uw auto claimen.

Prijzen vanaf €600,- +BTW 

De ruiten

Deze coating is op basis van vloeibare-glastechnologie, dewelke eens uitgehard het oppervlak afsluit en bovendien zo hard wordt als glas en dus een extra harde glaslaag geeft bovenop uw ruiten, welke onzichtbaar is zonder vertekeningen (ook niet op thermo-glas).

Exact dezelfde coating wordt gebruikt door de NASA en in de scheep- en luchtvaart.

Deze coating verandert de Cx waarde van uw voertuig in positieve zin (werd officieel getest in een windtunnel). Het RainX-Effect maar dan Extremer.

Wenst u meer informatie over onze coatings? contacteer ons met al uw vragen.