Contacteer ons

Contacteer ons

Het verhaal van een bijzonder man

Naxcar bv werd opgericht in 2011, maar onze 'Passie voor de automobiel gaat een stuk verder terug...

Onze overgrootvader is verantwoordelijk voor dit 'auto-virus'. Een zeer bijzonder man waarvan we graag het échte verhaal met u delen:

Het 'virus' voor de automobiel begon wanneer hij als 1 van de eerste gewone burgers in Antwerpen zijn allereerste Amerikaanse wagen kocht en zijn kinderdroom waarmaakte door een eigen garage te starten, in het laatste deel van de 2e Wereldoorlog.

Die Amerikaanse wagen was geen toevallige keuze maar een andere kinderdroom die een extra pittige betekenis kreeg nadat hij gevangengenomen werd door de vijand in WOII, omdat hij (als man met een gouden hart) onderdak bood aan 'de gezochten'. Hij eindigde in een strafkamp waar hij onder dwang -en tegen wil en dank- werd ingezet als monteur om de vrachtwagens van de bezetter te onderhouden.

Hij kreeg 2 opties: leven en de vijand helpen of lijdend ten onder gaan...volgens hem was er ook een 3e optie: Onder een vrachtwagen die het terrein verliet klimmen en hopen dat niemand hem zag en eens buiten dagenlang rennen voor je leven...het lijkt een scene uit een film, maar is waargebeurd.

Na D-Day en de bevrijding werd het hart voor de Amerikaanse automobiel alleen maar groter, na het maken van nieuwe vrienden (Amerikaanse soldaten), kwamen er enkel nog grote Amerikaanse sleeën en Muscle Cars op zijn oprit. Onze grootmoeder kwam op de wereld en de passie werd doorgegeven, die het op haar beurt doorgaf aan haar dochter (Nancy) en de kleinkinderen (Aaron en Xana) of NAX.

Na een leven vol auto-passie werd door hem zelf gekozen om al zijn wagens te verkopen en de garage te sluiten, voor zijn tijd kwam. Zodoende dat ze met de familie nog wat konden genieten zolang het fysiek kon. Geen makkelijke en een uiterst emotionele beslissing maar een keuze die wij zeker begrijpen.

Wij hebben allen het geluk gehad om deze bijzondere man met een gouden hart gekend te mogen hebben, zijn passie en eigen wil, maakt dat wij hier de dag van vandaag staan, letterlijk en figuurlijk.

De firmanaam is dan ook niet zomaar gekozen:

N= de moeder (Nancy)

A= de zoon (Aaron)

X= de dochter (Xana)

Mede geïnspireerd door onze favoriete Amerikaanse Motorsport "NASCAR", was het niet moeilijk onze bedrijfsnaam te vinden en vormen wij een hecht familiebedrijf dat meer geniet van een echte 'Sunday Cruise' dan een heerlijk ontbijt op zondagmorgen (een combinatie van de 2 is ook een optie).

Contacteer ons met uw vragen of om een afspraak in te plannen om de mogelijkheden die we in uw autoverhaal kunnen betekenen te bekijken.

Nog niet gevonden wat u zocht? Kijk misschien ook hier: