Contacteer ons

Contacteer ons

Vraag en Antwoord

Waarom zou ik Naxcar kiezen om mijn wagen aan te pakken ?

Naxcar is een echt Belgisch familiebedrijf met een uitzonderlijke passie voor wagens, waar kwaliteit bovenaan staat. Zowel in het detailen waar gestreefd wordt naar perfectie als in ons aanbod aan onderdelen en accessoires. Of de behandeling of zoektocht voor uw voertuig nu uren, dagen of weken in beslag neemt: bij elke wagen gaan wij voor niets minder dan een ultiem resultaat.

Bovendien zijn we ook in onze vrije tijd erg actief in de autowereld met verschillende wagentypes en scholen we onszelf voortdurend bij om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en snufjes binnen ons vakgebied.

Van welke kwaliteit is het Carbon dat jullie aanbieden ?

Wij bieden enkel en alleen carbon fiber onderdelen in de verschillende soorten twill weaves aan, welke voortkomen uit de bijzondere Autoclave techniek (onder hoge druk aan een constante temperatuur). Al onze carbon onderdelen zijn van gerenomeerde merken waarvan de oorsprong bekend is. Wij bieden NOOIT carbon fiber onderdelen aan die voortkomen uit de Chinese afzetmarkt, de kwaliteit van deze goedkope producten is absoluut niet vergelijkbaar met wat wij aanbieden.

Kan ik ook onderdelen verkrijgen die niet op de webshop staan ?

Uiteraard. Wegens het bijzonder ruime aanbod dat wij u kunnen aanbieden is het onmogelijk om alles op onze verschillende webshops aan te bieden. Wij werken volgens het "Feel-Free to ask"-prinicpe. Staat het niet op de website, contacteer ons dan gerust met uw vragen.

Kan ik ook vervangings-onderdelen voor Non-US cars aankopen ?

Originele onderdelen bieden wij aan voor alle Amerikaanse voertuigen en wagens uit de MOPAR, GM en FoMoCo (FORD USA) groep. Wij kunnen u echter ook onderdelen aanbieden voor de Europese versies van de Chevrolet Camaro en Ford Mustang en modellen van oorspronkelijk Amerikaanse merken zoals bv. Jeep en Tesla. Onder De MOPAR groep valt ook de FCA-groep waarbij in onze contreien Abarth, Alfa Romeo en Fiat onder valt. Ook hiervoor kunnen wij een groot deel accessoires leveren. Wij beperken ons tot vervangingsonderdelen van deze merken en bieden geen originele onderdelen aan voor andere merken, gezien wij graag onze specialiteit willen behouden.

Werken jullie bij het detailen met schadelijke producten of zuren ?

Neen, wij werken bij enkel met zuurvrije producten die comform de huidige wetgevingen zijn wat betreft zuurtegraad en milieubehoud.

Wat is een dieptereiniging van de Lak ?

Wij maken gebruik van het nieuwste systeem (nano-technologie) om de lak te reinigen. Zo nemen we niet enkel het vuil op de lak weg, maar halen we ook het vuil uit de diepste poriën van de laklaag. Daardoor wordt uw lak nog gladder en kunnen we ze nog beter behandelen.

Wat zijn swirls ?

Door verschillende wasprocessen of door een regelmatig bezoek aan de carwash kunnen kleine krasjes ontstaan in de lak die er in het directe zonlicht uitzien als een soort spinnenweb. De borstels of lappen nemen vuil op en duwen het vuil over de lak. De swirls die daardoor ontstaan, doen de glans en spiegeling in de lak verdwijnen. Swirls kunnen ook tot stand komen door een verkeerde polijstbehandeling (een te snelle handeling of te hoog toerental). Het correct polijsten van uw wagen verwijdert alle mogelijke swirls en herstelt de glans en spiegeling.

Wat is het verschil tussen Simoniseren en Polijsten ?

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn simoniseren en polijsten absoluut geen identieke processen.

Simoniseren is een lichte vorm van lakcorrectie waarbij enkel zeer lichte krasjes en vegen worden verwijderd. Vaak zijn deze producten ook voorzien van fillers die de defecten opvullen. Het simoniseren zelf gebeurt meestal in één stap met een combinatieproduct van polish en wax (2 producten is ook mogelijk: lichte polish en nabehandeling met wax). Polijsten is een zwaardere vorm van lakcorrectie waarbij lichte tot matige krasjes of lakdefecten (swirls, waskrasjes, …) worden verwijderd. Polijsten kan toegepast worden in combinatie met ‘wet sanding’ of nat schuren om diepere defecten (krassen, vogelpoep, ingebrande verontreiniging, …) te verwijderen uit de laklaag. De lak wordt bij het polijsten opgewarmd door de wrijving die wordt veroorzaakt door de rotatiebeweging van de polijstmachine in combinatie met een polijstpad en compound, polish of finish. Welk product gebruikt moet worden, is afhankelijk van de schade in de lak (zie afbeeldingen voor de meest voorkomende lakdefecten, van lichte tot zware defecten).

Het polijsten gebeurt meestal in 3 stappen, maar in extreme gevallen kunnen zelfs 6 tot 8 stappen doorlopen worden. We maken een onderscheid tussen 3 hoofdproducten:

  • Compound: grof werk
  • Polish: fijn werk
  • Finish: ultra fijn werk & afwerking

Wat is het verschil tussen een Glaze en Sealant/wax ?

Een glaze: zorgt voor een diepere glans en wetlook en vult swirls en fijne krasjes op, maar biedt op zich geen bescherming. Een sealant/wax: zorgt voor een diepe glans én geeft een langdurige bescherming.

Wat is het verschil tussen Carnauba -en Synthetische wax ?

Carnauba wax: carnauba is afkomstig uit de bladeren van de Copernicia cerifera plant of de Carnaubapalm, een plant die voorkomt in het Regenwoud in Noord-Oost Brazilië. Deze beschermende wax is voor zij die een hoge glansgraad en diepe reflectie wensen. De glansgraad van uw wagen is afhankelijk van de hoeveelheid pure carnauba. Het nadeel van carnauba is het lagere duurzaamheidsgehalte.

Synthetische Wax: deze wax is gemaakt van polymeren. De beschermende wax geeft ook een mooie glansgraad en reflecties, maar in mindere mate dan de carnauba. Het voordeel van synthetische wax is de uitstekende bescherming en duurzaamheid.

Wat is een Ruiten-/ Lakverzegeling ?

Een verzegeling of coating is een extreem sterke, transparante beschermlaag die wordt aangebracht op de blanke laklaag of op de ruiten.

Deze extra laag geeft een veel langere bescherming dan wax of sealant op de lak en dan polymeer op ruiten, zelfs in de meest extreme omstandigheden (zure regen, industrieel afval, UV, …). Bovendien verhoogt de krasbestendigheid van uw wagen waardoor lichte en fijne krasjes worden afgeremd en niet zo snel zichtbaar worden. Een coating zorgt voor een makkelijker onderhoud achteraf en een langer kleur- en glansbehoud.

Een Coating zorgt voor een makkelijker onderhoud achteraf en een langer kleur- en glansbehoud.

Onderstaande coatings kunnen indien gewenst getoond worden op testvoertuigen. Bij Naxcar bieden we glascoating voor ruiten aan, de beste ruitenverzegeling op de markt. Deze onzichtbare laag op basis van vloeibare glastechnologie zal uw ruiten beschermen tegen vuil, water, vet, olie,… . Water parelt zeer snel af waardoor de zichtbaarheid bij regenweer tot wel 50% toeneemt. Verder bieden we 2 soorten lakverzegelingen aan:

  • Synthetische coating: aanhoudende bescherming die je direct ziet, voelt en beleeft (voor normale lakken: 1 jaar – verlengbare - geregistreerde garantie).
  • Keramische coating: 1 van de beste coatings op de markt die voor ongeziene resultaten zorgt. Vuil wordt afgestoten en de glans en uitstraling van het voertuig blijven behouden (nieuwe wagens met normale lak: LIFETIME geregistreerde garantie, gebruikte wagens met normale lak: 5 jaar geregistreerde garantie, nieuwe wagens met matte lak: 3 jaar geregistreerde garantie).

Ik heb een vraag over een bepaald artikel.

Hebt u een vraag over een methode of product…neem dan contact met ons op via het contactformulier.